Corona

Per 26 juni is het niet meer verplicht om in openbare ruimtes een mond/neusmasker te dragen. Bij ons op de praktijk hoeft u ook geen masker meer te dragen. De enige uitzondering is als u op het luchtwegspreekuur komt. Dan vragen wij u nog wel het masker te dragen.

Wij zullen nog wel een masker dragen als wij binnen 1,5 meter van u komen, zoals met lichamelijk onderzoek. Uiteraard mag u altijd kiezen om het masker zelf nog te dragen.

AstraZenica Vaccinatie

Wij gaan starten met vaccineren van patienten met een leeftijd tussen de 60 en 64 jaar. Op 14 april krijgen deze geselecteerde patienten een brief met de mogelijkheid een afspraak te maken.

  • Prikdata 1e prik: di 19 t/m 23 april, tussen 10:00 en 20:00 uur.
  • Prikdata 2e prik: di 5 t/m 9 juli, tussen 10:00 en 20:00 uur.

Vanwege de grote omvang van de operatie is er, samen met alle huisartsen in Zaandam, gekozen voor een centrale locatie.

De vaccinaties zullen plaatsvinden in:

Taets Art and Event park ,

Hemkade 16 Hembrugterrein, 1506 PR Zaandam

www.taets.com

Wij hopen dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren

Vaccin

Op dit moment zijn er verschillende vaccins op de markt. Wij als huisarts weten nog niet wanneer en met welk vaccin wij mensen kunnen gaan vaccineren. Welke mensen door de GGD en welke mensen door de huisarts gevaccineerd zullen worden is ook nog niet duidelijk. Zodra er meer bekend is, zal dat op deze plek vermeld worden. Tot die tijd verwijzen wij graag naar de website van het RIVM voor meer informatie.

Mondkapjesplicht per 1 december

Vanaf 1 december is het verplicht om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. De overheid heeft daarbij aangegeven dat er een uitzondering wordt gemaakt voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten.

Deze mensen kunnen zelf aannemelijk maken dat zij zijn uitgezonderd van deze verplichting. Tips daarvoor zijn te vinden op de website van Vilans. Huisartsen geven geen verklaringen over hun eigen patiĆ«nten, zoals de afspraak is in Nederland.

Daarnaast heeft de Rijksoverheid gemeld dat als een mondneusmasker niet mogelijk is voor iemand, maar een faceshield wel, dat dat in deze gevallen ook is toegestaan. Meer informatie over de regels voor mensen met een beperking of ziekte vindt u op deze pagina van Rijksoverheid.nl.

Wat kunt u doen bij vragen over ziekte en gezondheid

Ook tijdens deze coronacrisis kunt u bij ons terecht. Wij hebben maatregelen genomen om de reguliere zorg weer veilig te kunnen hervatten.

Wij verzoeken u per telefoon of email (praktijkhetkalf@zorgring.nl) contact op te nemen met de praktijk.

Kom NIET zonder afspraak naar de praktijk, er is geen inloop mogelijk.

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet zij welke manier van contact het beste bij u past, bijvoorbeeld via de telefoon, een afspraak op de praktijk of bij u thuis. Ook maken we gebruik van beeldbellen en email.

Het kan zijn dat u voor luchtwegklachten (mogelijk verdacht voor corona) ingepland word op een speciaal spreekuur. U krijgt daarvoor instructies van de assistente.

Als u een afspraak heeft op de praktijk, dan verzoeken wij u zoveel als mogelijk alleen te komen. Kom niet te vroeg en blijf zo kort mogelijk in de wachtkamer. Houdt ten alle tijden 1,5 meter afstand tot elkaar en draag een mondkapje.

Is er sprake van verkoudheid, koorts of keelpijn; bel dan uw afspraak af!

De praktijkondersteuner zal de afspraken die mogelijk en veilig zijn weer gaan voortzetten.

U krijgt daar persoonlijk bericht over.

Voor het aanvragen van recepten kunt u ons bellen of mailen (praktijkhetkalf@zorgring.nl). Chronische medicatie kan ook herhaald worden door gebruik te maken van uw patientenportaal.